Jumaat, 1 April 2011

"Contest! RM100 untuk dimenangi dari abdulfarique.com"

Bismillah~
Salamualaik...

Seperti yang tertera kat tajuk entri ni..
Entri ni dibuat khas utk Review Contest AF .. (salah satu rule nak join contest ni)
petang2 jumaat ni pun bukannya ada keje sgt..
x salah kalau sokong Contest kawan kan?

Header ni di-link-kan kepada tuan empunya blog - Abdul Farique bin Abdul Rahman (rule 2)::
Riwayat Seorang Insan Hina
(lawa le.. bile header ni latar belakang putih..hehe)
(so.. x perlulah rasenye nk copy-paste balik segala peraturan contest ni kan... nak tau lebih lanjut.. click kat banner ni.. face-to-face dgn owner contest.. lebih elok kan? )
x silap amal lah... sebl0m2 ni pernah ziarah blog AF ni 2-3 kali.. tapi.. macam lain je header.
header barukah?? atau amal konfius?? hmmm...

Pengisian dlm entri ni dah ditetapkan sebagai rule 3 ..
so...
Blog AF ni bagus,
Animated Gifs
  • First, kalau org first2 buka belog x kan terus2 bace entrikan.. so.. pandangan per-1 tu penting.. dari mata trun ke hati.. ye x? So, yg menarik kat sini... 
    • header AF ni je dah menarik sgt2.. tp,, warna untuk tulisan FARIQUE tu .. kurang memuaskan.. sebab? x brape timbul maybe sama tona warna dgn background blog.. 
    • blog yang ringkas, x padat dgn mcm2 widget .. senang nak buka .. :)
    • AF ni boleh tahan rajin update blog, so mmg banyak entri review kat tepi tu.. ape kata wat scroll macam blog Kak Nadia atau paling mantap dan terdekat blog JT - Jejaka Terhangat la....
  • Second, lepas orang dah tertarik... orang mula tgk2 entri blog... 
    • penggunaan latar belakang n warne tuliasan sumer clear.. x la berkedip2 mata nak bace.. hehe
    • entri blog AF, sumer menarik .. pengisian yang pelbagai .. daripada ilmu-ilmu, pengetahuan, fakta, sampai la ke pengalaman dan cereka... bahasa penggunaan dalam penulisan blog sesuai dan mudah faham.. :)
    • siap ade novel cintan-cintun lagi..hehe (nak komen novel bleh? .. hehe .. sbb amal pun ske tulis n bace cereka.. :-) ~ bahasa agak berat sket, try santai.. n perjalanan cerita agak kelam kabut .. tapi.. jalan cerita da ade.. nice. try la buat lagi cite lain kalau rajin.. ^^ .. ehem2.. promote sikit kat sini blog adik JuannFitri sebab dia pn minat menulis..tapi sekadar utk kepuasan diri..x suke tunjuk kat org.)
    • Macam2 dah AF buat segala peraduan, penyertaan bagai.. pemurah nye.. bagus2, sgt rajin! .. 
  • So, bile dah puas hati orang mula la nak tinggal jejak, komen, follow la bagai ...
    • erk..! komen ade approval pulak.. hehe.. ingat nak 'try an error' td.. kot2 ade word verification.. hehe .. bagus2.. secara tak langsung kita tau la ade org komen post kite kan.. dan AF pun rajin balas.. :) thumbs up ^^
    • penat le cari shoutbox rupe2nye kena tekan gambar kat tepi tuh.. haha~ sori la... amal buta IT sikit.. (sikit je.. x bnyk.. ^^)
Animated Gifs

so... itu jelah kowt.. blog dah ok sgt2.. x tau nak komen ape dah..
jika nak dibandingkan dgn blog amal ni... hurm.. x payah ckp.. bersepah blogspot.com

jap2 ... ape beza header dgn banner??
2) Copy banner yang di atas dan 'link'kan kepada www.abdulfarique.com.
5) Copy header AF dan paste di entry blog korang .
contest ni ade banner sendiri ke?
kalau ade tolong bagi tau ye.. 
amal x nampak ape2 banner dalam entri contest.. 
maybe sebab internet lembab
(kalau adelah)

 rule last , link kan entry .. nak buat ni.. hehe

bye~

*psstt:: ni sekadar pengisian dan cadangan, segala salah silap, terkasar bahasa harap dimaafkan.. ^^



adeh.. knapelah selalu ditakdirkan utk lupe tag org (rule7)..
AF.. ramainye kne tag.. 3 org??
dgn itu.. sy mintak belas kat kwn blogger baru ::
Maisarah
syaz
Hajjati Fathini
Animated Gifs
chill~ ^^

TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

4 Cahaya menghiasi ruang komen.:

Maisarah Khalisah berkata...

hehe thanks for the tag .

Abdul Farique berkata...

rule semua cukup :) . chaiyok2 blog ni :)

NurAmal berkata...

mai: same :)

AF: tq :)

Abdul Farique berkata...

http://gengblogger.com/v/438836 kputusan contest

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...