Jumaat, 15 April 2011

Otak Scanner

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalammualaikum~

aku berjalan slow-slow naik tangga.. sambil pada tu, otak ligat berfikir.. opss, bukan berfikir sebenarnya.. sedang melayang terbang entah kemana.. teringatkan orang jauh mungkin? jauh ke...
sambil2 naik tangga, aku kira satu persatu anak tangga yang aku daki.. 'banyak jugak.. knape x buat escalator je..huhu' aku bercakap dalam hati sambil tersengih sorang-sorang. oh, baru aku perasan makcik yang menyapu tu memandang aku.. malunye. time tu jugak baru aku perasan, 'apsal bilik aku ada banyak kasut? sejak bile aku ada roomate?'.. aku tengok sekeliling.. 'ayark! ini tingkat 4'.. padahal tempat aku yg sepatutnye di tingkat 3.. memang aku terlebih melayang tadi.
terpaksa la aku turun balik dengan hati yang paksa rela. dalam pada itu, menyumpah2 diri sendiri.. Istighfar2... Ya Allah..
sampai didepan pintu.. memastikan ini pintu bilik aku.. 'sah2..!' gaya macam saksi org nikah.
aku cari kunci dalam beg yang x rupa beg ni.. sampai waktu dan hari.. maka putuslah.. terpisahlah antara tali dan beg. aku buka pelan2 pintu.. masuk, dan buka lampu dan kipas.
Bummm! terus menelentangkan diri atas katil. Penat! Penat!
Jam tunjuk pukul 1.15 ptg. Perut dh berbunyi.. tapi pemandangan di Dewan Makan yg terpaksa beratur dekat 30meter sampai ke pintu keluar dewan memang membantutkan selera.
MEmulakan rutin, buka internet sekejap. buka facebook, x da ape... buka blog, baca segala jenis entri yg diabadikan oleh kawan2. Muncul sedikit tanda2 cemburu sebab mereka banyak idea.
Tutup. Tidur..... ZZZZZZZ.
aku terdengar2 sayup-sayup lagu All About Him.. hmm, alarm. Pukul 2.00 ptg. Jadilah..
Mandi2, duduk atas kerusi depan meja mula ambil buku 2-3 inci tu..
aku ambil buku pertama, Fluid Mechanics.. aku selak-selak dari muka 1 sampai la muka 980 .. 
ok, done! dgn index2 sekali aku bace.
aku pejam mata.. try ingat semula.. beres2!
ambil buku kedua.., Advance Engineering Math.. wah, berat ni. aku selak macam tadi. tapi kali ni lebih perlahan.. dalam 10 minit habis menyelak.. aku cube 2-3 soalan. Ok ah..kacang je tu.
aku tarik buku ke3.. Thermodynamics.. mata dah berpinar2.. 
alamak.. overload! overload!

hehe~ agak2nye ade x org otak camni??
macam robot lak kan...
tapi bagus gak tu.. senang la.. x yah susah2..
selalunye time2 budak2 nak exam ni mula la nak harapkan otak macam tu.. haha
mengarut.. kartun betul.. dah besar lebar pun otak katun lagi.

suntik semangat skit.

TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

3 Cahaya menghiasi ruang komen.:

Miz Waniey berkata...

haha....ada otak cam tuh kompom final dpt 4 flat...=)

NurAmal berkata...

haha....... dah lama x merasa 4flat tu.. rindu gler.. :P

Inani berkata...

huissshh..penatnyerrrr..sampaikan terslah bilik..hahaha..sy gelak sampai nak pescah perut aww..hihihi..ni yg rasa takut je ni nak amik engineering..heheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...