Selasa, 26 April 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Asslammulaikum sekali lagi~
First time dalam sejarah join segmen Ben Ashaari.


image


bercerita tentang zaman persekolahan dulu.
mula2 meh buka cerita pasal zaman sekolah rendah.
senang x payah fikir ape2..
sekolah rendah dulu amal boleh dikategorikan dalam kalangan pelajar yang kureng sikit.
tapi mula improve bila strat masuk darjah 4..
dari situ cikgu sumer kenal amal sebagai 'diam2 ubi berisi' .. time tu badan memang sangat2 berisi.
jadi memang 100% kenalah peribahasa tuh.
paling seronok masa dapat result UPSR .. cikgu yang selalu marah amal tunjuk 'good' kat amal.
teringat dulu2 time sekolah rendah amal suke lempang n tumbuk budak lelaki.
sebab? dorang suke kacau anak dara orang yang ni.
duk mengejek nama amal 'amelina dangdut' .. duk mengejek muka amal macam cina ..
masa darjah 6, ada jugak yang kurang ajar gatal nak memeluk.. yang tu memang kne lempang 2-3 das. 
amek kau.


cerita tentang zaman sekolah menengah pulak,
amal sekolah biasa luar bandar je.. orang kampung.
sama macam sekolah rendah.. mula2 slow dulu.. lama2 amal mula naik sket2..
seronok masa dapat result PMR dgn SPM.
masa sekolah menengah... biasalah remaja .. ada lah al-kisah dia tersendiri.. ada yang bagi kad la..anak patung la.... tapi amal x berapa nak layan pon.. 
orang sume pandang amal org yang serius+pendiam.
tapi budak2 kelas amal aggap amal pendiam+lurus+jual mahal.
teringat kat arwah cikgu biologi dulu.. x habis pun belajar dgn dia sebelum SPM.. dia dah pergi dulu.
sangat sedih. amal rapat dgn dia.
masa form 2 pun x leh lupe.. kawan baik pindah sekolah.. so, memang terkontang-kanting sorang2.
paling besh dan x dpt lupe masa form 3 n 5.. tu la tahun yang paling best.. sebab kelas paling sporting.
time tu adik pun sekolah kat sekolah yang sama.. cikgu selalulah buat perbezaan antra kami.. hehe
kakak senyap.. tapi adik seorang yg kepoh tak hingat.


ok..:)
tu je.. dah terlebeh 100 sudah.. 
bye~
TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

2 Cahaya menghiasi ruang komen.:

Alya Esprézzo ✿ berkata...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FizA berkata...

singgah dr blog abg ben & follow.. :) sama lak angka follower tu.. :)

zaman sekolah paling best kan? ^^

kalau rajin singgah la..

http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...