Selasa, 12 April 2011

Ice Breakin' I Assg. Orentation Week I Uni. Blog. Malaya (UBM)

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalammualaikum~

(sedang amal nak beri penghargaan kat diri ni dgn ber-blogging mlm ni sebab dah lepas 1 projek, amal terjumpe link ke Uni alaf baru ni. Tanpa segan silu amal join, berpaling tadah sekejap dr UM)
click banner utk ke laman UBM
bersempena dgn penubuhan UBM nii, kemasukan pelajar-pelajar sulong sesi April 2011
disambut dgn assignment yg pertama yakni membuat entri utk tujuan sesi ice breaking sesama students and tenaga pengajar. 
tarikh hantar assg. ditetapkan pada 13 April 11 (ini contoh terbaik keje last minit)

assignment mudah ini terbahagi kepada beberapa bahagian:

  1. Pelajar dikehendaki untuk mempamirkan banner Uni di dalam entri masing-masing. (seperti di atas)
  2. Nama blogger dan blog :
    • Nama cukuplah sekadar NurAmal. (nama penuh seperti yg tertera di alamat blog)
    • Nama blog Anak Ibu & Ayah ... cume mengisikan entri apa yang amal rasa nak isi.
  3. Sejak bilakah anda melakukan aktiviti blogging :
    • Amal mula berblogging atas desakan guru kerana memenuhi tuntutan assignment kelas ICT pada tingkatan 5 yakni tahun 2008. 
    • Awal perkenalan di dunia blogging amal cukup pemalas meng-update blog disebabkan beberapa kekangan yg 100% x dapat dielakkan seperti... ketiadaan internet, idea, pitih utk ke CC dan lain-lain lagi.
    • Mula rajin menulis apabila mula menjejakkan kaki ke alam Universiti pada tahun 2010 atas faktor ke-jakunan mendapat wifi yang 24jam on, free dan tanpa had. (walaupun lembab ya amat)
  4. Pandangan anda mengenai blog darwarsa kini :
    • 'Darwarsa' kini, penggunaan blog semakin meluas. Dapat dilihat blogger baru semakin bertambah-tambah bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. 
    • Tapi, blog sekarang dah makin best der... x de dah nak gune bahase2 baku seperti diatas.. sumer menjalankan konsep santai-mantai.. x kurang juge yg gune konsep beautiful islamic.. gaya bahasa orang mudah faham.. oleh itu, ramai dah manusia zaman sekarang ni memilih blog sebagai tempat rujukan dan menimba pengalaman..
    • Dunia blogging juga sekarang ni, dah meluas.. x macam dulu.. senyap.. x kenal sapa.. sekarang makin bayak kelab2 ditubuhkan utk meguatkan lagi ukhuwah antara blogger.. FB pun kalah, pasal ape? blogger gne FB utk pin link latest entri kat blog dia je kot.. haha.. opss, tergelak lak.
  5. Pandangan anda mengenai UBM :
    • first impression bile dpt tahu ade Uni alam maya ni: "Wah, blogging pun ade universiti. kne join ni.. best.. boleh tambah-tambah pengetahuan..tambah2 kenalan.. tambah2 follower...ehem2.." ^^
    • bile pk2 tentang kewujudan Uni alam maya ni : " senang-senang je dapat masuk Uni. asal pandai tulis dgn bace. x de plak susah2 nak dtg kuliah. x de la plak kne blacklist kalau kantoi ponteng kuliah. x de la plak nak risau kalau terlepas bas sebab bangun pagi lambat. asalkan anta assg. haha.. What a Wonderful Uni. "
okeh, ^^ tu je kot. x de la plak prof cakap format penulisan macam mane. so, student baru ni just bantai je. atleast x de plagarisme berlaku kat sini.. conform! :P
chou dulu..
assg. alam realiti pun x siap lagi.. :P
bye~

p/s: kawan2 blog amal pun join la kalau nak join.. x rugi pun. Uni kot. ^^

TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

5 Cahaya menghiasi ruang komen.:

Bakri Hussin berkata...

salam tuan blog lawatan dari UBM
dah follow dah jom follow balik ok
jemput join Bloglist 1 Bulan bersama Dunialelakimaskulin.com
http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

Nizam berkata...

nizam datang dari UBM... :)

R.I.E.Z berkata...

melawat rakan-rakan UBM.
jemput singgah dan follow..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

prof berkata...

prof datang melawat :)

NurAmal berkata...

trimas :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...