Isnin, 18 April 2011

Aku dan Short-Pants

Bismillahirrahmanirrahim....Assalammualaikum....~


Nama aku Zam. Ye..ye.. aku tau aku macho, x... comel sebenarnye.. mna x.. muka ala2 korea.. ok, for sure ada yg x minat mamat2 korea ni.. tapi lagi ramai yg minat kan? haha~ Rambut pun.. fesyen korea la.. baru la awek suke. Ok, aku bukan la nak cerita pasal ke'ganteng'an aku kat sini.. aku nak cite pasal suar kesayangan aku.
Aku mula pakai suar ni.. bile aku tengok kawan2 aku pun pakai. aku rasa smart, tu pasal aku beli. harge bukan cikai punye.. kita beli biar ada jenama.. baru la ngam dgn gaya aku. org cakap 'alah membeli menang memakai'?? lebih kurang macam tu la bunyi nye.
waktu tu aku form 5, biasalah bila usia dah meningkat..aku pun mula la rase nak bergaya sket. salah ke? x kan.. tapi, tub2.. ada satu hari ni.. aku ada kelas tambahan kat sekolah.. korang tau2lah.. hari sabtu kan. time ni lah aku nak tunjukkan ke'ganteng'an aku.. x pakai uniform kan.. ape lagi.. aku bantai pakai suar yg aku beli gne duit belanja yg aku kumpul hari2 tu.. aku rasa memang tertarik menarik kau memang da bom la bile pakai tu.. bangga je aku jalan gi kelas.. dengan rambut pacak.. selalu kalau time sekolah rambut 'sikat-belah-tepi' je beb.. mau x.. nampak guru disiplin naya la kalau buat rambut camtuh! aku pun x tau knape dia anti giler dgn budak2 macho cam aku ni.. jeles kot sebab dia x da rambut nak buat macam aku. tu la, sape suruh jadi cikgu.. penat otak wo.. sampai gugur rambut.. hehe
tengah aku syok2 jalan, sambil angkat2 kening dekat budak2 perempuan yang aku rase junior aku.. budak kelas 4D kot.... budak perempuan kelas C,D,E ni memang cun2.. kelas A,B x yah la.. skema. blajar kuat. kalau ade yg cun tu pun. ko ingat dia nak layan korang ke.. penat mulut je ngorat.. haha~
Aku duk berjalan dengan muka selenga aku.. telinga dah aku tutup dengan headphone gedabak wana hitam putih. dgr Mp4 yang aku pinjam dari abang. nak beli sendiri budjet x de.. keh3.
tengah aku nak naik tangga.. budak pompuan kelas aku tegor..sambil tendang kasut adidas aku.. "Woi Zam!" dalam hati aku 'ekleh makcik ni, x tau nak bagi salam. main tendang2 plak. kasut mahal ni..lu sudah bikin gua panas..' aku bagi satu das renungan menikam kat dia. "x yah la ko nak pandang aku camtu.. ko yang duk sumbat telian dengan benda gedabak tu pehal.mestila x dgr aku panggil ko 1000x p0n" .. "aku pasang volume slow la Senah"..."sapa Senah kau?!"dia tunjuk penumbuk kat aku. "ok2..yelah Lia yg cantik manis." so..sori, aku bukan penakut dgn prmpuan aku hormat ok. ni baru gentleman namanya. 
"Sjak bile ko pandai pakai suar fesyen-panjang-kaki ni?"mulut dia muncung2 tunjuk kat suar aku. Pelik jugak bunyiknye? Suar-panjang-kaki? "Ape ko cakap Lia?"..."tu..suar.." .. "owh.. ehe.. knape?" ... "saje je tanye" ..
aku nampak dia pandang Diana kat seblah then senyum2.. ape kena dgn dorang ni.. salah ke? Konfius aku.. perempuan..perempuan..
Aku naikkan balik headphone aku. minah2 tu nak ke mana tah.. lagi 2 minit kelas nak start ade je lagi masa nak kuar.. time aku masuk kelas lak.. pergh.. aku je ke lelaki Mithali kat kelas ni.. mane yg lain?? Ponteng ah ni.. lahabau sungguh. ponteng x contact aku. dah aku sorang2 kat sini.. aduh, rasa berat lak kaki ni nak melangkah masuk.. x pe Zam. kau harus tabah..kan best dikelilingi wanita..wanita kelas A ni...jarang2 didekati.. haha~
BIsmillah... aku langkah kaki kanan dulu.. amek berkat kelas tambahan yg aku rajin datang ni.. aku masuk2 je.. mata sumer tertumpu ke arah aku.. ape kebenda la pompuan2 ni.. macam x penah tgk org. "Zam, cantik kaki? haha" Fas tegur aku.. dia ni mulut x yah cakap. aku ingat lagi dulu ade senior form6 ni nak try dia.. aku x nafikan dia memang gorgeous.. tapi mak aih ayat dia.. aku rasa abang tu balik menangis la.. haha~
"well, kaki aku memang cantik." .. dia senyum2.. "kerinting2 bulu kaki ko.. pegi la buat reponding dulu ke.." .. pompuan2 lain sume senyum je pandang aku. Ish la perempuan ni.. pagi2 dah nak DJ kan aku depan awek kelas aku sendiri. Aku-Memang-Suka diperlakukan begini.. T_T ...
Bla...Bla...Bla... Bli..Bli..Bli...Blu......Blu......Blu.....
kelas selama 4jam pun berlalu.. otak aku pun dah tepu nak dgr cikgu Rohaya berleter kat depan tu ajar Sejarah.. aku rase ape yg aku dgr cume bunyi marker bergesel dgn papan putih je.. lain sume dah terbang masuk kanan kuar kiri.. kelas AddMath td boleh la aku tahan. atleast kalkulator aku tu terusik jugak. yg paling best bile aku kena suruh jawab soalan kat depan. hehe~ peluang bangun tunjuk seluar tu..
habis kelas.. aku pun kemas beg.. dah mula nak melangkah keluar. Fas td datang kat seblah aku.. 'hai minah ni. ape mimpi nak jalan dgn aku? ape aku dh tukar jd perempuan ari ni.. minah ni kan anti lelaki.. ke dah terpikat...thehehe' .. "woit Zam, apesal ko pakai suar ni ha.. buruk doh. hilang macho ko" aik..tergamam aku sket kat situ.. agak dalam 30-40 saat aku tunjuk muka slumber..aku jawab" nape pulak.. bukan buka aurat pun. x salah kan... bawah lutut pe suar.." ... "ko berdiri mmg la bawah lutut.. bile ko duduk? naik moto.. terserlah kepala lutut ko." ok...jawapan dia bernas gak tu... dia pusing dan blah.... aku tgk je dr blakang..
eh dia pusing balik... "n Zam, aku harap ko x kuar rumah pakai boxer je mcm smlm.. malu doh. bunga2 lak tu.. haha~ adik aku sampai jatuh basikal gelak tgk ko." 
ok.. minah ni memang pandai buat muka aku jadi merah.. mentang2 rumah kita selang 2 buah rumah je.. ko intai aku ye?! .. aku senyap..... "Zam, main bola tu... cbe ikut cara Amri.. tu baru macho.. dah la terer. ko? gol pun aku x penah nampak..action je lebih." 
ok....then dia blah mcm tu je lepas buat hati aku terguris... meraung2 dalaman aku.. haha~
balik tu aku pk2 .. betul gak kate dia tu... hurm..
~ melayang duit aku bli suar mahal ni.. terngiang2 kat telinga nama yg si Lia ni bagi..'Suar Panjang kaki'...ye x ye jugak..bile suar dh pendek kaki la nampak panjang kan? hihi.... 
aku nak kne puji..kne kutuk plak. seriau lak aku ble tgk suar tu dalam almari sekarang ni..

p/s:: tapi ingat la ye.. kalau laki pun korang dah seksa nak tgk.. perempuan mcm mana pulak? dah sah2 aurat seluruh badan kecuali muka dn tapak tngan kan.. suar panjang pun banyak yg murah2 der... x de alasan x cukup kain dah.. :P .. peace.
bye~

TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

3 Cahaya menghiasi ruang komen.:

Miz Waniey berkata...

konfius..zam pkai sluar tiga suke ke boxer...:)

NurAmal berkata...

o_0" ade 3 situasi kat situ...

SyedGraphiX berkata...

x suka tgk orang pakai shorpants.huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...