Ahad, 8 Mei 2011

Menyesal semalam hari ibu.

- بسم الله الرحمن الرحيم - السلام عليكم -

Semalam hari ibu... ramai yang sambut... bloggers pun rama yang buat entry tentang ibu-ibu mereka...

adalah antara entri sempena hari ibu yang amal sempat nak baca..

di facebook pun bersepah orang buat wish kat wall.. kadang-kadang terfikir, mereka buat 'post dinding' semata-mata sekadar post yang kononye up-to-date untuk menagih like ke.. atau betul-betul ikhlas...
adakah ibu-ibu mereka membaca post tersebut?
kat home amal berlambak-lambak. Satu antaranya post something yang ayatnya macam ni "Mama... i love u soo much... selamat hari ibu.." kemudian adalah 5 hingga 6 orang yang like.. oleh kerana broadband amal yang agak lembab di kala itu.. amal x dapat like dan x dapat komen... masa tu cume mampu jadi silent readers je..
dibawah post tu pulak.. ada 1 komen yang ayatnye lebih kurang macam ni "Yr mummy hv FB? wow.. " ..
mungkin mama kepada beliau seorang yg celik FB kot... maka sebab tu lah dia wish kat situ.. tapi kenapa dia x tag kan je nama mama dia kat situ? huhu~
atau mungkin itu luahan hati dia dari yang paling dalam... hurm...
yang penting amal jeles kat dia sbb dia dpt cakap terus terang mcm tu....

amal semalam.... tak wish pun kat ibu... anak apelah ni...
ibu.. maafkan along... along tau mesti ibu kecewa..
along cuma mampu senyum je bila adik bagi kat ibu coklat yang dibalut cantik-cantik dengan kertas corak love-love...
along .. ucap pun tak... ibu pandang je along.... along menyesal sangat2...
along tak tahu kenapa mulut ni berat sangat nak ucap.. SELAMAT HARI IBU..
apatah lagi nak ucap ALONG SAYANG IBU..
Ibu.. ini bukan bermaksud along tak sayang ibu... Along sayang sangat-sangat... tapi along tak berani nak luah macam 2,3 tahun lepas...
along malu... mungkin sebab along dah banyak sangat kecewakan ibu sejak along masuk U ni..
maafkan along.. pengorbanan ibu sangat besar kat along.. tak perlulah along nak cerita.. semua orang mesti paham pengorbanan seorang ibu.. lagipun ada [entri] tentang ibu sebelum ni. Sangat besar bu, sampai along tak dapat nak ungkapkan Selamat Hari Ibu tu... Along rasa macam tak layak nak ucap Along Sayang Ibu yang hanya sekadar ucapan tanpa bukti tu... 
Ibu... along menyesal sangat semalam along jadi pemalu dekat ibu sendiri... 
Along tau ibu pun selalu buka blog along ni... adik selalu cerita kat along yang ibu puji blog along lagi cantik dari dia.. huhu~
Ibu mesti baca ni kan.. Mesti adik tunjuk kat ibu suruh baca ni..
Yang ni khas untuk ibu :

tunggu along balik last minggu ni.. along ada sesuatu nak bagi.
Along Sayang Ibu sangat-sangat-sangat.
Along janji dengan ibu.. along akan buat lebih baik lagi tahun depan.. kalau ada rezeki insyAllah.. itu akan jadi hadiah buat ibu tahun depan.

DAN... AYAH!
Happy Birthday yang ke 46 ... :)
jangan risau sangat pasal uban... ayah tetap macho! :P
Along ada something utk ayah jugak... :)

^^

TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

3 Cahaya menghiasi ruang komen.:

IJAT360 berkata...

amboi...ibu along baca blog along eh.. ^_^...tak pe la along..hari2 tu pun sebenarnya hari ibu...yang dok wat status kat FB tu gebang je.padahal kat rumah kuang ajor..kononnya nak menunjuk dia lah yang paling Mulia kat FB tuh..

peace yor ^_^

diana berkata...

tak payah tulis kat facebook..
ucap sendiri kat depan mak kita lagi elok..
yang ucap kat facebook tu pasal dia nak tunjuk kat orang je konon nye dia anak yang baik..
wakakakak

NurAmal berkata...

ye eay... tapi mana tahu mereka2 tu ikhlas?
menangis2 sambil tulis status tu ke? huhu ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...