Isnin, 21 Mac 2011

suke org kening yakin.. ^^

Bismillah...
Salamualaik~
kenapa sy buat post nii...knape?
hehe~
saje je... x de keje.. xpe2.. name pun blog, tempat kte merepek ape kte nak kan.^^
Allah tu Maha Pencipta...macam2 kejadian dijadikannya dgn hanya menyebut KunFayakun..
MasyAllah.. 
Manusia adalah sebaik2 kejadian Allah..
Kejadian manusia ni pulak berbeza2.. ada yang cukup sifat.. ade yang x..
yang mane yang cukup sifat tu.. sebenarnye adalah Nikmat sekaligus..dugaan dari Allah..
nak tengok sejauh mana nikmat yang diberi tu digunakan ke jalan kebaikan.
Contohnye: Allah bagi tangan, dia pergi mencuri... dapat dosa.. untuk org yg x cukup sifat,contoh: x da tangan.. kurang la kemungkinan dia nak dpt dosa mencuri kan?? Tu la.. sebenarnye setiap Nikmat tu ade dugaannye.. Jd, berdirilah dikalangan org2 yang bersyukur pasti insyAllah..kte akan lebih diredhai dan dilindungi dlm ape yg kte lakukan..^^
wAllahualam~

OK... intro je tu.. back to the point::
bercakap ttg pelbagai ciptaan ni..
cbe tengok kening masing2.. same ke? x kan.. ok2.. ade yg same tapi x serupa.. mungkin bentuk sama tapi ketebalan x...huhu~~

macam2 bentuk ade kan?? org siap wat application tgk sifat melalui bentuk kening ag..
jangan percaya erk.. khurafat.. huhu
(saye wat post ni siap tgk cermin...hehehe.. sy kening jenis normal..sy normal..hehe)

ok..sy paling suke jenis kening yakin.. yup! yakin..pasti..
tapi dalam keyakinan tu..mata dia nampak kelembutan...
ish..ni dah masuk mata ni.. skrg ni cite pasal kening je eay.. mata lain hari kte cite.. huhu
contoh kening yakin??
tu.. yang bawah sekali tu.. lurus..
kalau korang tgk kat gambar atas tu.. korang mesti pk kening lurus tu macam orang 'cewek' kan a.k.a muke sedih..kuat nanges.. ye dok??
mesti korang pk sepatutnye kening bersudut tu kening yakin..kan? kan?
tapi kalau bile dah letak kat muke.. kening bersudut tu buat org nampak garang tau..
kening lurus tu wat org nampak tenang je...yakin bertangungjawap.. betul..
(terpulak la ke perspektif idividu tu..almaklumlah pandangan org lain2 ..hehe)

sikit lampiran:
ni kening yakin.. hehe..opps! tapi x semestinye tebal ceni erk...^^
haha.. kening sape la jadi magsa ak ni...^^
ok... ni mamat mane lak gambar dia ak amek.. sori erk.. ade kat google image ni.. (siap highlight lg..tkut org salah phm..huhu) sapu je.. teettt~~ x pe2..yg penting kening dia ^^... tapi bab dia buat memek muka berkerut tu..so..x brape nampak bentuk sebenar kening dia.. hahaha

ok... bereh dah.. antara contoh lainye.. ni ha... buah jantung pengarang hati sy...
jeng...jeng..jeng...
hehehe  ^^


tgk...kening sy normal kan?? huhu~


ok...cau cin  cau..!
bye~ 


TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

4 Cahaya menghiasi ruang komen.:

Inani berkata...

saya rasa saya punya kening tu macam yang bersudut sikit tu. huhuhu. tajder la tinggi mcm ziana zain tu.huhu

Natasha Farina Arifin berkata...

Nice & sweet blog, I’ll oledi follow u, kindly follow me back ya
http://sharemyloves.blogspot.com/

Nur Amalina binti Yazid berkata...

hehe... ye erk... x pe2.. pun cun jugak tu ^^

natasha:: i follow u..^^ tq 4 comment.:)

tiEra berkata...

tiera kening normal jugak:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...