Rabu, 23 Mac 2011

si MATA EMPAT

Bismillah...
Salamualaik~

~(lame x isi blog kan.. sibuk la nak test ag..projek pun berlambak..^^)~
ape kata kali ni kite cite pasal org bermata empat pulak..
mksudnye org yg berkaca mata la syg..
mcm sy.. sy pun pkai cermin mata.. jujurnye..mmg rimas..ehe ^^

banyak sebab orang tak suke pkai spek ni...padahal benda tu perlu sgt2..(mcm sy la)..
antara sebabnye..
- rimas...asik melorot je..
- muke nampat 5 tahun lagi tua..hehe
- muncullah gaya seorang guru, nenek dn sebagainye,..
- dorg rase x bergaye..chewah.

so, dorang lebih selesa pilih kanta lekap.. (tapi bg sy ..sori..x main la nak jolok2 mata masukkan bnda sekeping tu...hahaha)

takut la.. cantik memang cantik2.. kwn2 pun ramai yg pakai dn suruh sy ikut tren tu sekali..
x ckp dgn membuatkan kita nampak ,jelas... kanta lekap juga adalah 1 fesyen..mcm2 kaler ade..
 sorila syg..sy x selesa, x biase, ibu sy pn x galakkan... mcm2 effect lh kena....(*lagi2 kalau pkai kanta lekap murah..yg dijual kat internet bkn di kedai cermin mata..)
- lens koyak..
- lens termasuk dlm mata
- kne jangkitan.
- kenser retina..
huish.. berat2.. baik cegah@elakkan sebelum terkena..

sape kata pkai CERMIN MATA x CANTIK????
kne pandai pilih la ye..
jumpe artikel ni..ade tips2 dia..

khas utk LELAKI...tp perempuan pun boleh ikut juge x salh..^^
link nye..

tgk..kena gaya..comel je minah2 ni pkai spek?? kan..
hensem2 je mamat2 ni..
pinjam gambar ye..
(gambar sume dicilok dr google image)

tapi dorg banayk pilih cermin mata berframe..(tahan lame weh...namapk sofisticated)
utk yg nak elegance tu,,, pilih yg x de bingkai mcm sye..
tp..kne pandai jage..
(kalau x jd cam sye.. sebab habis duit kat spek je brape kali nak repair la..huu~)
tp sy ade 2 spek utk kegunaan lasak dn biase.. yg lasak sye pilih bingkai separuh..sebab selalunye yg bingkai penuh amat lebar..jd..bile pakai tudung jd kembang sgt2..huhu

sy pun bkn lawa sgt pkai spek..
tp sy x kisah.. bg yg ckp sy lawa..sy pkai ke x.. sy ttp lawa..hehe
bg yg kata sy x cantik..sy pkai ke x, sy ttp x cantik..
yg penting kita namapk dunia kan? Alhamdulillah~

pesanan::
jaga pandangan anda ok??
utk renungan::
“ Katakanlah kepada orang-orang mukmin (lelaki) agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka. Demikian adalah lebih suci bagi mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka kerjakan. Dan katakanlah kepada wanita mukminah agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka”
( Surah An-Nur : ayat 30,31)

wAllhualam~
bye~



TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

5 Cahaya menghiasi ruang komen.:

miss frog berkata...

suka tgk org kai spek...chomel...=)

Nur Amalina binti Yazid berkata...

yup kena dgn gaye.. org pkai spek boleh lagi cantik dr biase..^^

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yong Nur, balas ziarah ni. Pe kabar? Tima kasih follow blog akak, so akak follow balik. Cakap pasal spek, akak dah pakai dekat 30, sejak Form 1. Dah tebal! Tp sejak berumur ni dia kurang tak nampak jauh, kurang nampak dekat pulak.

Nur Amalina binti Yazid berkata...

^^ biaselah tu kak.. agaknye sye pun mcm tu jgk nanti.. huhuhu

Tanpa Nama berkata...

tengok la nanti. jangan nak over sangat xnak pakai lencs pls. Kuno betul! Ko kawin besok x kan nak pakai spec. Macam babun siot! Yuck.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...