Ahad, 10 Julai 2011

Aku dah sedia jadi seorang mak!

- بسم الله الرحمن الرحيم - السلام عليكم -

Tajuk... tak boleh belah.. hehe :-D

Sebenarnya ceritanya macam ni... nak cerita betapa besarnya dugaan bila kita bekerja dalam bidang yang melibatkan kanak-kanak ni. Suka memang suka, best memang best. Yelah, budak-budak kan. Comel je. Naif, muka tak bersalah je.. hehe . Tapi ada bab-bab.. jenuh dan pening jugak.

Ingat senang ke jadi guru sekolah rendah, lagi-lagi guru tadika, baby-sitter or what so ever... susah tau. Apa kena mengena dengan Amal? Eh, Amal pun kerja bidang kanak-kanak jugak apa. Kat kedai tempat Amal kerja Amal diletakkan dalam departmen pakaian kanak-kanak. Setiap hari kat situ mesti meriah dengan belon-belon dan budak-budak berkejaran. Bising la jugak tapi meriah, tak macam departmen lain yang agak senyap.. konfius Amal ni kedai pakaian atau nursery. Huhu. 

Pengalaman baru yang tak dapat dilupakan..........

ketika ni, apa yang Amal lakukan adalah senyum dan cakap "takpe..takpe.." berulang kali kat makcik  tu, yang muka dah ketat semacam bila anak dia wat hal... tiba-tiba rasa macam pening-pening sket time ni. 

Ketika ini apa yang dapat Amal rasakan ialah dunia disekeliling Amal menjadi kelabu akibat tak dapat terima kenyataan anak dia wat macam tu. Istighfar panjang kat dalam hati. Cobaan....... Still melakonkan watak Customer Service Assistant (CSA) secara profesional dengan senyum selebar-lebarnya.. XD

*customer is always right ..... kan? Sabor je lah....
TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

6 Cahaya menghiasi ruang komen.:

diana berkata...

dah tau nak bawak anak keluar pakaikan lah lampin..kan???

Mss Ieza berkata...

wahh..sronok x jd ckg XD

miss ct berkata...

Assalamualaikum amal..
pengalaman berharga tu.. xleh dijual beli..

salina(mak lang) berkata...

begitulah...kesabaran diperlukan melayan karenah kanak2.

NurAmal berkata...

k. diana : betul tu... huuuu~

ieeza : err.... cikgu ...?
berdasarkan pengalaman amal jadi ustazah, boleh tahan :)

ct : yup, kat sini lah kita nak cari pengalaman

maklang : tau x pe... tp dugaan jugak tu :D

nini berkata...

hehehe....baiklah....kena banyak sabar nih...=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...