Isnin, 31 Oktober 2011

Perempuan memang mudah jatuh hati.

- بسم الله الرحمن الرحيم - السلام عليكم -

Perempuan memang pantang kalau nampak lelaki kacak.
Seriously, memang benar. Tipulah sape cakap dorang tak pandang lelaki kacak (melainkan dorang tu rabun jauh power lebih 100 tapi tak reti-reti nak pkai spek, harem.. batang hidung pun tak nampak la..). Hahahaha.. Lelaki pun sama je kot, kalau nampak perempuan hot sket mesti toleh 2-3 kali punye. Yang tak toleh langsung pun ade. 

Orang cakap cuci-cuci mata je. Uhuk2~

Time ni mulalah, dorang main cuit-cuit kawan dorang. "Ko tengok tu.." Pastu yang kawannya pun cuit balik. Theehee...

Tapi, kebanyakan perempuan tak terlalu memilih pun hal perihal rupa paras ni.
For sure, perempuan tak memilih pun kalau dalam bab nak cari pasangan ni. Sedap mata memandang dah la. Tapi bukan semua, ade la sebilangan kecil yang sekeras-kerasnye latakkan syarat nak pakwe hensem. (tapi last-last dapat yang....hmmm.. bolehla..) XD 

Kalau dapat balak hensem tu, mak aih.. banggenye... kembang-kembang hidung ko jalan seblah-seblah tu kan. Ceh..

Eh, perempuan memilih dari segi harta or karier lagi banyak tau. Lantaklah ko tua macam mana pun ko atok ke ko dato' ke, janji ko kaya. Perempuan cakap, I luv u (money).. Yang si lelaki pun, i luv u the very very... bini aku campak tepi...


Tapi, sekeras-keras mane pun pendirian perempuan tu nak laki yang kononnye dia dah list kan ciri-ciri nya... akhirnya nanti dia jatuh hati kat laki yang pandai ambik hati dia jugak.

Ko kaya ke miskin ke, hensem ke tak ke, bermodalkan sifat caring tahap max tu. Perempuan cair jugak. Tapi, memang amek masa sikit la kan. 

Tahu tak, sifat yang kita tak nampak tu lagi tahan lama. 
Tapi tak tahulah kalu dia buat-buat je kan masa mula-mula kenal... Almaklumlah, nak amik hati.. Huhuhu

Kebanyakan perempuan setia. Selagi laki dia setia dan pandai amik hati dia. So, jangan la abaikan isteri or 'what so ever' korang. Bukan salah perempuan semata-mata kalau berubah angin kan.

Ala--- sebenarnya laki pun 2x5 jugak.. XD


Walau macam mane pun, lebih molek kalau pasangan tu berilmu beragama. Sejahat mana kita sejahat tu lah dia, sebaik mana dia sebaik itulah kita.

TQ luangkan masa, alang-alang komenlah sekali :)

3 Cahaya menghiasi ruang komen.:

Miss Eiza berkata...

saya sukalah entry kali ni ;))

FYA PELANG! berkata...

best and menyokong :)

Juliet_iRa~" berkata...

setuju!!

kebiasaannya mula2 mmg smua tunjuk perangai baik je..heee...

lepas tu mula la kuar 1-1..;p

apa pon kita kena sedar semua org ada habit buruk msg2..

so nak tak xnk kena la terima kn sbb kita pon xsempurna..

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...